A
tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vizet habosra keverjük. Egy másik tálba összekeverjük a rétes
lisztet, a barackmaggal és a sütőporral, majd fokozatosan hozzá keverjük a
tojássárgájához. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben, Rama
margarinnal és
lisztel kikent tepsiben kisütjük. Ha elkészült megvárjuk, míg kihűl, és 2 lapra vágjuk. A tepsit papírral béleljük ki oly módon, hogy a széle magasabban legyen, mint a tepsi pereme. Beletesszük az egyik süteménylapot, és megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, és óvatosan rányomjuk, hogy egyenletesen feküdjön fel. A te
tejét ismét megkenjük a krémmel. Hidegbe tesszük, és hagyjuk 2 órát hűlni, majd a papír segítségével kiemeljük a süteményünket a tepsiből.
tejszínhabbal díszítjük, majd 2 óra hűtés után szeletekre vágjuk.
Krém:
1 dl
tejben csomómentesre keverjük a pudingport. A maradék
tejben elkeverjük a kristálycukrot, és felforraljuk. Ha felforrt belekeverjük a pudingot, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd addig keverjük, míg ki nem hűl. A Rama
margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg krémhez, és jól elkeverjük. 4-5 ek-al kenjünk meg a sütemény te
tejét, és a többi krém kerül a süteménylapok közé.
Díszítés:
Hideg
vízbe tesszük a
zselatinport, kicsit áztatjuk, majd addig melegítjük, míg áttetsző nem lesz, ekkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Hagyjuk hűlni, de mielőtt megdermedne, összekeverjük a
tejszínnel, és kemény habot készítünk belőle. Nyomózsák segítségével díszítjük a sütemény te
tejét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>