A vizet a
zsírral összeforraljuk, majd beletesszük a
lisztet, és addig főzzük, amíg a lábostól el nem válik. Ha kicsit kihűlt, egyenként belekeverjük a
tojásokat.
zsírozott,
lisztezett tepsibe kanállal, vagy zacskóból kis gombócokat teszünk, kissé távol egymástól, mert a fánkok megdagadnak. 200-250 fokon sütjük, ha megsültek, kikapcsoljuk a sütőt, és szárítjuk egy kicsit.
Krém készítése: a
tejet felforraljuk. A
lisztet, cukrot és vaníliás cukrot
tejjel simára keverjük, úgy, hogy jó folyós legyen, és beletesszük a
tojássárgákat is. Ezt a masszát lassan belecsorgatjuk a fölforralt
tejbe, és jól összefőzzük. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lassan belekeverjük a
tejes krémbe, de nagyon vigyázva, hogy a habot össze ne törjük. Mikor teljesen kihűlt a krém, a fánkokat kettévágjuk, és megtöltjük őket. Te
tejüket vaníliás por
cukorral meghintjük, és hűtőbe tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>