A
zsírt a
vízzel felforraljuk. Belekeverjük a
lisztet. Ez sűrű, teljesen egybeálló massza lesz. A tűzről levéve, egyenként belekeverjük a
tojásokat. Jól eldolgozzuk. Kb. 12 db közepes nagyságú képviselőfánk lesz belőle. A sütőt közepes lángra állítjuk. Az ajtaját nem szabad kinyitni. A tésztát jól megszárítjuk.
Krém készítése: a
tojások sárgáját elkeverjük 15 dkg
cukorral és a
liszttel. Ezt 1 dl
tejjel simára keverjük. 5 dl
tejet a vaníliás
cukorral felforralunk. Beleöntjük a masszát, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A
tojások fehérjét a maradék
cukorral felverjük, és a tűzről levett meleg krémhez adjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>