A
tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat jól kikeverjük a
sóval, vaníliás
cukorral, a reszelt
citromhéjjal, a sütőporral és a
mézzel. A fehérjékből kemény habot verünk. A
tojássárgás masszához óvatosan hozzákeverjük a kissé megolvasztott, de már nem meleg
vajat, majd hozzáadjuk az áttört tehéntúrót és a
lisztet. Végül beleforgatjuk a
tojáshabot.
A masszából nedves kézzel kétujjnyi kis rudacskákat formázunk, és alufólia lapra helyezve, fél órára betesszük a hűtőszekrénybe. Bő olajat forrósítunk, amelybe egyszerre csak néhány darabot teszünk, mert sütés közben kissé megnőnek. Mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük, és az olajből kivéve, papírtörölközőre szedjük, hogy az a felesleges olajat felszívja. Még forrón meghintjük a
fahéjas
cukorral, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>