A tésztához a vizet a
zsírral felforraljuk. Hozzáadjuk a
lisztet, levesszük a tűzről és simára keverjük. Ha kihűlt, egyenként hozzáadjuk a
tojásokat, és jól elkeverjük. Kiskanállal dió nagyságú gombócokat formálunk a tésztából, és ki
zsírozott sütőlemezre rakjuk őket. Sütés előtt 4 órát pihentetjük. Közép meleg sütőben lassan sütjük. 15 percig nem szabad megnézni.
Ha kihűlt, kis késsel bevágjuk az al
só részét, a közepében lévő üreget kitöltjük a krémmel, vagy
tejszínhabbal. Por
cukorral meghintve tálaljuk.
Krém készítése: a
tojásokat szétválasztjuk, a
tojássárgákat 6 dkg
cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a
lisztet, és a
tejjel apránként felengedjük. Ezután forró
víz fölött habverővel verve sűrűre főzzük. A
tojásfehérjéket 6 dkg
cukorral forró
víz felett kemény habbá verjük, majd könnyedén, részletekben hozzákeverjük a krémhez. Ha kihűlt a krém, megtöltjük vele a tésztát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>