A
zselatint beleszórjuk a
vízbe, majd félretesszük. Egy serpenyőben felverjük a
tojássárgákat 0,5 dl
cukorral. Lassú tűzön kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a
zselatinos vizet, majd lassú tűzön addig keverjük, míg a
zselatin teljesen fel nem oldódik.
Egy tálban összekeverjük a
zselatinos krémet, a kókuszkrémet, az
ananászlét, a
kakaókrémet, a
narancslé-koncentrátumot, a
citromlét és a
narancshéjat. Hűtőszekrényben tartjuk 45 percig.
A
tojásfehérjékből lágy habot verünk. Hozzáadjuk a maradék 0,5 dl cukrot, és kemény, sima habbá verjük. Beleforgatjuk a
zselatinos krémbe. Egy 8 cm széles
zsírpapírcsíkot körbehúzunk egy 1,5 literes szuflés edény belső oldala mentén. A krémet az elkészített edénybe töltjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Tálaláskor eltávolítjuk a papírcsíkot, majd
tejszínhabbal és
narancshéjjal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>