A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Ki
vajazunk egy 25 cm átmérőjű koszorúformát. Egy tálban krémesre keverjük a
vajat, hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg világos színű és habos nem lesz. Beletesszük a vaníliás cukrot és a
narancshéjat. Egyesével hozzáadjuk a
tojásokat, közben folyamatosan keverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a
lisztet,
sót és a szódabikarbónát. A
vajas krémhez felváltva hozzáadjuk a
tejfölt és a
lisztes krémet. Beleöntjük a formába, egy óráig sütjük. A
citromos-
narancsos bevonatot rákanalazzuk a forró süteményre, majd 15 percig hűlni hagyjuk a formában. Kiöntjük a
rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
citromos-
narancsos bevonat: Egy serpenyőben összekeverjük a
narancshéjat és a
sót. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd két percig forraljuk. Leszűrjük, hozzáadjuk a
narancslét és a
cukor felét, és lassú tűzön 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a
citromlét és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>