A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 75 g cukrot, 1 vaníliás cukrot, 1
tojást és 125 g felszeletelt
vajat. Alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát egy téglalappá nyújtjuk és ki
vajazott tepsire tesszük. Megszurkáljuk egy villával, majd előmelegített sütőben 180-200°C-on 15 perc alatt készre sütjük. Miután kivettük a sütőből azonnal megkenjük lekvárral. A
mandulamasszát összedolgozzuk a megmaradt
vajjal, robotgépet használva, majd hozzáadagoljuk a megmaradt cukrot, a vaníliás cukrot, a
tojásokat és a
citromhéjat, továbbá a megmaradt
lisztet és sütőport is belekeverjük a masszába. Az így kapott masszát nyomózsákba töltjük és recés csövet használva mintákat nyomunk a kisült tésztára. Ezután még 20 percre visszatesszük a sütőbe. Végül az elkészült tésztát vékony rudakra vágjuk fel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>