A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk és beleteszünk 75 g cukrot, 1 vaníliás
cukort, 2 evőkanál vizet és a
sót, majd 100 g szeletelt
vajat is teszünk bele és az egészet összegyúrjuk. Ezután egy kb. 28x36 cm-es lappá nyújtjuk és két csíkra vágjuk(2 db 14x63 cm). A tészták hosszanti oldala mentén 2 cm-t visszahajtunk, ki
vajazott tepsibe tesszük őket és előmelegített sütőben 200°C-on 10 percig sütjük. A megmaradt
vajat összekeverjük a maradék
cukorral, vaníliás
cukorral és a
mézzel, majd állandó kevergetés mellett hevíteni kezdjük egészen addig, amíg a
cukor karamellizálódni kezd, ekkor hozzáadjuk a
tejszínt. Az így kapott karamellbe keverjük a
mandulát, a
mogyorót és a koktélcseresznyét, majd tovább melegítjük. Ezután megkenjük a karamellel a tésztacsíkok közepét és 10-12 percig tovább sütjük őket, majd miután megsült és kihűlt, szeletekre vágjuk és a szélüket
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéba mártjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>