A
méz, a
vaj és a
cukor keverékét elkezdjük melegíteni egy lábasban, majd belekeverjük a
tojásokat, a
fahéjat, a
kakaóport, a
szegfűszeget, a
gyömbérport, a
mandulaaromát és a sütőporos
lisztet. A felaprított cukrozott
gyömbért, a darabokra tört
csokoládét és a mazsolát is belekeverjük a tűzön lévő keverékbe. Az így kapott tésztamasszát egy ki
vajazott tepsibe nyújtjuk fél cm vastagon. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 25-30 percig sütjük, majd háromszögeket vágunk ki belőle. A
cukorból, a
kakaóporból és 2-3 evőkanál forró
vízből sűrű mázat készítünk, amivel bevonjuk a háromszögek te
tejét. A végén megszórjuk őket
mandulával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>