A
vajat habosra verjük 250 g kristály
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
sóval, a szeszes itallal és a
tojásokkal, majd alaposan összedolgozzuk az egészet. Ezután hozzákeverjük a sütőporos
lisztet és egynemű masszává keverjük az egészet. A masszánk kétharmadát ki
vajazott, kerek tortaformába öntjük. A lereszelt
csokoládét összekeverjük a
kakaóporral, a
mandulával, a megmaradt
cukorral és a
tejjel, majd az alaposan összekevert keveréket beleforgatjuk a félretett masszába és végül ezt is a tortaformába öntjük. Egy villa vagy más konyhai eszköz segítségével kissé összekeverjük a kétféle masszát, hogy szép márványos tésztát kapjunk. Előmelegített sütőben 160-180°C-on 60 percig sütjük, majd miután megsült és kihűlt, kivesszük a formából és meghintjük por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>