A
tojásokat 4 evőkanál meleg
vízzel alaposan felverjük robotgépet használva, majd hozzáadjuk a cukrot, a
mézet, a
lisztet és a sütőport. Az egészet alaposan összedolgozzuk, míg sima tésztamasszát nem kapunk. Ezután a keverék felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 200°C-on 10 percig sütjük. Az elkészült piskótánkat por
cukorral meghintett sütőpapírra tesszük, eltávolítjuk a sütőpapírt és a másik adag masszát ugyanilyen módszerrel megsütjük. Miután a két piskótalap megsült és kihűlt, az egyiket megkenjük baracklekvárral, rátesszük a másik lapot és megkenjük a málnalekvárral. A marcipánt és 100 g porcukrot alaposan összegyúrunk és a piskótalapok méretére nyújtjuk, majd ráhelyezzük a málnalekváros lap te
tejére. Tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle. A maradék por
cukorból és 5-6 evőkanál
vízből mázat készítünk és ezzel vonjuk be a mignonokat. Tetszés és ízlés szerint ételfestéket is tehetünk a mázba, majd a megadott hozzávalókkal díszítjük a sütiket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>