A
tojásokat 2 evőkanál meleg
vízzel alaposan felverjük robotgépet használva, majd hozzáadjuk a cukrot, 1 vaníliás cukrot, a
lisztet, a sütőport és a
vajat. Az egészet alaposan összedolgozzuk, míg sima tésztamasszát nem kapunk. Ezután a keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 200-220°C-on 10-15 percig sütjük. Az elkészült piskótánkat por
cukorral meghintett sütőpapírra tesszük és miután eltávolítottuk róla a papírt, tetszés szerint csillagokat, szíveket, köröket vagy rombuszokat vágunk ki a tésztából. A marcipánt és 50 g porcukrot összegyúrunk és fél cm vastagra nyújtjuk, majd kivágunk belőle ugyanannyi és ugyanakkora szív formát, mint a piskótából. A
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéval megkenjük a tészták felét, rátesszük a marcipánokat, majd megkenjük csokival és rátesszük a tészták másik felét. 100 g porcukrot összekeverünk 3 evőkanál
vízzel és a ribizlizselével, és az így kapott mázzal bevonjuk a mignon-szíveket. A
vízgőz fölött olvasztott pralinéval megkenjük a kör alakú tészták felét, majd rátesszük a maradék kör alakú tésztát. A megmaradt
csokoládét felolvasztjuk 20 g kókuszkrémmel és bevonjuk vele a kerek mignonokat. A maradék csokimázzal díszítjük a szív alakú mignonokat. A megmaradt marcipánt vékonyra nyújtjuk, és ugyanakkora és ugyanannyi négyzetet vágunk ki belőle, mint a piskótából, majd a négyzetek felét megkenjük pralinéval. Erre rátesszük a marcipánt, ismét megkenjük pralinéval és a te
tejére rátesszük a piskótanégyzetek másik felét. A 15 g por
cukorból és
citromléből készült mázzal vonjuk be a négyzeteket. A megmaradt mázzal a többi mignont díszítjük. A megmaradt marcipánt vékonyra nyújtjuk kivágunk annyi rombuszt amennyi a tésztarombuszok fele. A piskótarombuszok felét megkenjük pralinéval, ráteszünk egy marcipánt, megint megkenjük pralinéval, majd befedjük piskótával. A megmaradt piskótát darabokra törjük. A megmaradt kókuszkrémet felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a
kakaóport, a vaníliás cukrot, a likőrt és a
tojást. Az így kapott masszába belekeverjük a piskótamorzsát, golyókat formálunk belőle és
csokoládéreszelékbe forgatjuk. Ezzel megkaptuk a trüffeles mignonokat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>