A
tejszínbe keverjük a vaníliarúd kikapart belsejét és felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az apró darabokra tört
csokoládét. Hozzáadjuk a porcukrot és az egészet addig kevergetjük, amíg egynemű krémet nem kapunk, majd két részre osztjuk. Az egyik részhez hozzáadjuk a vágott
mandulát és az aprított
citrom- vagy
narancshéjat, majd jól összedolgozzuk. 10 perc pihentetés után csokirudat formálunk belőle, felszeleteljük és a szeletekből kis golyókat hengergetünk, majd a golyócskákat beleforgatjuk az aprított pisztáciába és ezután hűtőbe tesszük őket pihenni. A csokikrém másik feléhez hozzákeverjük az őrölt
mandulát és a
mogyorógrillázst, majd alufóliával bélelt sütőlapon vékonyan elkenjük a masszát és hűtőbe tesszük. Ezután kb. 3 cm-es köröket vágunk ki belőle és a megadott hozzávalókkal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>