A
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk és beleteszünk 40 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
sót, a
tojássárgájákat és a felszeletelt
vajat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 40x30 cm-es lappá nyújtjuk. A megmaradt cukrot összekeverjük 140 ml
vízzel és felforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt
mogyorót és a rumot, majd megkenjük vele a tésztát. Ezután a
tojásfehérjét és a porcukrot sűrű mázzá keverjük és megkenjük vele a sütit. 6x1,5 cm-es csíkokat vágunk a tésztából és kibélelt, ki
vajazott tepsibe tesszük őket. Előmelegített sütőben 180°C-on 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>