Bőséges
vízben hagyjuk állni egy fél napig a babot, majd szűrjük le, ismét öntsük fel
vízzel és forrástól számított 1,5 órán át pároljuk, végül pedig lecsöpögtetjük.
A sertéshúst megmossuk, felkockázzuk és be
sózzuk, majd az olajon jól átsütjük. Ugyanebben a serpenyőben futtassuk meg az összevágott
hagymát, a
fokhagymát és a feldarabolt
paprikát. Néhány perc után dolgozzuk hozzá a babot, valamint a sertéshúst és rotyogtassuk 5 percig. Ezután keverjük hozzá a
rizst, öntsük fel 4 deci
vízzel és fedő alatt takarékon pároljuk puhára. Közben ízlés szerint
sózzuk meg.
Vágjuk szeletekre a rostélyost, fűszerezzük
sóval és
borssal, majd grillezzük mindkét oldalát aranysárgára. Tegyük tányérra és kanalazzuk köré a babos keveréket, valamint hintsük meg felaprított
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>