A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk és beleteszünk 140 g porcukrot, a vaníliás cukrot, a
sót, a
tojást(a fehérjéből 2 teáskanálnyit félreteszünk) és a felszeletelt
vajat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztánk harmadát félretesszük, a többibe belekeverjük a
kakaóport és a
mandulát, majd 4 db egyforma szögletes rudat formálunk belőle, amik 32 cm hosszúak, 3,5 cm szélesek és 1,5 cm magasak legyenek. A félretett tésztát 44x32 cm-es lappá nyújtjuk és 4 db 11x32 cm-es csíkra vágjuk fel, amiket megkenünk a félretett
tojásfehérjével. Ezekkel a csíkokkal bevonjuk a szögletes rudakat, majd egy éjszakán át hűtőben pihentetjük őket. Ezután fél cm-es szeletekre vágjuk fel és ki
vajazott, kibélelt tepsibe tesszük a szeleteket, majd előmelegített sütőben 200°C-on 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>