» 125 g kristálycukor » 1 vaníliás cukor » egy csipet só » fél citrom reszelt héja » 1 tojás » 250 g puha vaj » 100 g mandulapehely » 100 g jó minőségű csokoládé » 1 evőkanál kókuszkrém » 375 g liszt » 2 teáskanál sütőpor
A sütőporos lisztet összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a citromhéjjal, a vajjal, a tojással és a mandulapehellyel, majd az egészet alaposan összekeverjük. A tésztát kézzel is átgyúrjuk, majd 2-3 cm vastag hengereket sodrunk belőle és hűtőbe tesszük megdermedni. Ezután fél cm vastag szeletekre vágjuk fel a tésztákat és kivajazott tepsibe tesszük őket. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-15 percig sütjük a kekszeket. A vízgőz fölött olvasztott csokoládé és kókuszkrém keverékével megkenjük a kisült kekszeket.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom