A
lisztkupac közepére mélyedést készítünk és beleteszünk 100 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
sót, a
tojássárgájákat, a
mandulát, a
narancshéjat és a felszeletelt
vajat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk. Ezután a tésztánkat pár óráig a hűtőben pihentetjük. A tésztánkat vékonyra nyújtjuk és félhold alakú szaggatóval kiszaggatjuk a félhold alakú sütiket, majd ki
vajazott, kibélelt tepsibe tesszük őket. A
tojásfehérjéket a maradék
cukorral kemény habbá verjük és az így kapott habbal megkenjük a sütiket(ha elfogy a hab, a sűrített
tejjel helyettesítjük). A sütik te
tejét megszórjuk
mandulával, majd előmelegített sütőben 180-200°C-on 10 perc alatt készre sütjük őket. Végül a
vízgőz fölött olvasztott
csokoládé és kókuszkrém keverékébe mártjuk a félholdak egyik végét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>