A sütőporos
lisztkupac közepére mélyedést készítünk, majd beleteszünk 65 g cukrot, 1 vaníliás cukrot, a
tojást és a 65 g felszeletelt
vajat. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük. A tésztánkat 32x24 cm-es téglalappá nyújtjuk és megkenjük a lekvárral. Ezután a megmaradt
vajat, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük 2 evőkanál
vízzel, az őrölt
mogyoróval és az aprított
mogyoróval vagy a kókuszreszelékkel, majd az egészet gyorsan felforraljuk. Miután kihűlt megkenjük vele a tésztánkat, alufóliával bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a fólia széleit felhajtjuk, előmelegített sütőben 180-200°C-on 20-30 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 8x8 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle, majd mindegyik négyzetet átlósan félbevágjuk, hogy háromszögeket kapjunk. Végül a háromszögek 2 csúcsát a
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéba mártjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>