A marcipánt, egy
tojást és 5 deka cukrot robotgéppel összekeverjük, majd beleszórjuk a
lisztet és a
fahéjat is, és 3 órát pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, 10 db 10 centi átmérőjű kört vágunk ki belőle, és előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük. Ekkor rászórunk 2 deka cukrot, és kissé rápirítjuk. Amíg a keksz sül, az áfonyalevet az áfonyával felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Csak ezután keverjük bele a kevés
vízzel feloldott
zselatint, a likőrt, a reszelt
citromhéjat és a maradék cukrot. Hűtőbe tesszük, majd beleforgatjuk a felvert
tojásfehérjét, és visszatesszük a hűtőbe. Végül 5 kekszen eloszlatjuk, a maradék keksszel befedjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>