A
vajat habosra verjük 200 g
cukorral, a
tojássárgájákkal, az egész
tojásokkal és a
citromhéjjal, majd beledolgozunk 100 g kukorica- és 100 g búza
liszt, a sütőport és a
mandulát is. Az alaposan összekevert masszának az egyharmadát félretesszük és a maradékba belekeverjük a
kakaóport. Ezután a
kakaós masszát ki
vajazott koszorúformába öntjük, majd ráöntjük a te
tejére a félrerakott masszát is. Előmelegített sütőben 180°C-on 45-50 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 3 rétegre vágjuk fel. A megmosott, megtisztított meggyet kimagozzuk és megszórjuk a megmaradt
cukorral, majd félretesszük állni. Ezután a kieresztett levét leszűrjük és félretesszük. A megmaradt kukorica
lisztet alaposan összekeverünk 3-4 evőkanál meggylével, amit az imént raktunk félre, majd a többi levet 250 ml
vízzel összekeverve felforraljuk és végül belekeverjük a
lisztes lébe. Az így kapott keveréket ismét felforraljuk, majd félretesszük hűlni. A
tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás
cukorral, majd belekeverjük a rumot és a 10 percre 4 evőkanál
vízbe áztatott, majd olvadásig melegített
zselatint is. Az al
só tésztalapra rátesszük a meggy felét és erre kenünk egy adag vaníliás habot, majd rányomjuk a második réteget. Erre rárendezzük a maradék meggyet és megkenjük ezt is a habbal. Erre rátesszük az utol
só réteget és az egész süti felületét megkenjük a habbal. 12 óra hűtőben való pihentetés után, megszórjuk a sütinket
csokoládéforgáccsal, majd por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>