Egy tálban a
liszthez keverjük a
sót, 3 ek.
vajat, az élesztőt, a
tojást, 2 ek. cukrot, és annyi
tejet, hogy lágy legyen a tészta. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. A maradék
vajhoz keverünk 3 ek. cukrot, a barackot, a csokit és a
narancshéjat. Az egészet a kinyújtott tésztára tesszük, megszórjuk a marcipánnal, majd az egészet szorosan feltekerjük. Ezután három részre felvágjuk, ezeket úgy összefonjuk, hogy a végeiket lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 C-on kb. 10 percig sütjük, majd 160 C-on sütjük tovább még kb. 25 percig. A kész süteményre folyatjuk a megolvasztott fehér
csokoládét, majd a
mandulaforgáccsal meghintve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>