Vörösboros torta receptHány személyre: 12 szelethez
» 1 tábla
csokoládé» 20 dkg
vaj» 4
tojás» 1 bögre
cukor» 3 bögre
liszt» 1 teáskanál sütőpor
» 1 teáskanál
kakaópor
» 1 1/2 bögre vörösbor
» 2
narancs» 1 teáskanál forraltbor fűszerkeverék
» 2 evőkanál
cukor» 2 evőkanál étekzési keményítő
» 2 evőkanál rum
» 1 bögre
tejszín
» 2 evőkanál ribizlizselé
» 2 1/4 bögre por
cukor» 3 teáskanál málnaszörp
a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy kapcsos sütőformát bélelünk ki sütőpapírral. A
csokoládét felolvasztjuk,
tojást,
vajat és cukrot keverünk hozzá. A
liszthez adjuk a sütőport és a
kakaóport. Fél bögre vörösborral együtt lassan összekeverjük az összes hozzávalót. A tésztát a formába öntjük, és a sütőben 50 percig sütjük. Ha kivettük, hagyjuk kihűlni. A következő lépés, a
narancsok kifacsarása, melyhez hozzá adjuk a fűszerkeveréket, a maradék vörösbort, és két evőkanál cukrot. Az egészet felmelegítjük. A keményítőt 2-3 evőkanál
vízben oldjuk fel, és keverjük a meleg vörösboros folyadékhoz. Majd adjuk hozzá 1 evőkanál rumot. Körülbelül fél órát hagyjuk hűlni, utána leszűrjük. Egy bögre
tejszínt habbá verünk fel, és lassan hozzá kanalazzuk a vörösboros masszát. A tésztát három lapra vágjuk fel és bele töltjük a boros krémet. A torta te
tejét ribizlizselével kenjük át. Ezután jöhet a máz 2 bögre por
cukorból, 1 evőkanál rumból, és 4-5 evőkanál forró
vízből. A csomó mentesre kevert mázat felvisszük a torta te
tejére. Végül negyed bögre porcukrot elkeverünk 3 teáskanál málnaszörppel, aztán tasakba kanalazzuk és tetszés szerint vékony vonalakkal díszítjük a torta te
tejét. A tortát egy napig állni hagyjuk a hűtőszekrényben.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>