» 1 bögre darált mogyoró » 20 dkg puha vaj » 1 bögre cukor » 4 tojás » 1 teáskanál reszelt narancshéj » 1 evőkanál rum » 2 bögre liszt » 1 teáskanál sütőpor » 4-4 körte és alma » 50 dkg fehér és kék szőlő » 1 bögre vörös áfonya » vaj a tepsihez » porcukor a meghintéshez
A ledarált mogyorót serpenyőben megpirítjuk és hagyjuk kihűlni. A sütőt 200 °C-ra melegítjük elő, kivajazunk egy sütőlemezt.
A körtéket és az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és feldaraboljuk apró darabokra. A szőlő és az áfonya megmossuk, a szárakat eltávolítjuk. Ezután habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vajjal. Sütőporos lisztet, pirított mogyorót, narancshéjat és rumot adunk a masszához. Az összedolgozott tésztát lemezre öntjük és beborítjuk gyümölccsel.
A sütőben 20-25 percig aranybarnára sütjük. A kihűlt süteményt porcukorral díszíthetjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom