Kakaós sárgabarackos kuglóf receptHány személyre:
» 1 bögre= 200 ml
» A rázott tésztához:
» 125g
vaj» 240g felezett sárgabarack (konzerv, lecsöpögtetve)
» 1 bögre (150g) búza
liszt» 3 csapott teáskanál sütőpor
» 1/2 bögre (100g)
cukor» 1 tasak vanillin
cukor» 4
tojás» 1/2 bögre (50g) apró szemű zabpehely
» 1 bögre (kb. 100g) por
cukor» 1-2 evőkanál sárgabaracklé a konzervből
A
vajat a tésztához egy edényben felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Szűrőben jól lecsöpögtetjük a sárgabarackot, felfogunk két kanálnyi levet, és félretesszük a mázhoz. Darabokra vágjuk a gyümölcsöt.
A
lisztet elkeverjük sütőporral és
kakaóval. Ezt zárható (kb. 3 l-es) edénybe szitáljuk. A zabpehellyel,
cukorral és vanillin
cukorral összekeverjük, majd a folyékony
vajat, a
tojást és a sárgabarackot is hozzáadjuk. Az edényt szorosan lezárjuk a fedelével.
Többször 15-30 másodpercig rázzuk összesen, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, majd keverőkanállal vagy habverővel átkeverjük az egészet gondosan, hogy belekeveredjenek az edény falára tapadt tésztaszemcsék is.
A tésztát ezután egy 22 cm-es átmérőjű kikent kuglófformába öntjük, és a formát a sütő
rácsra tesszük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél:kb. 160°C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítés nélkül)
sütési idő: 45-50 perc
10 percig a formában hagyjuk a kuglófot pihenni, majd sütemény
rácsra borítjuk és ott hagyjuk kihűlni.
A por
cukorból és barackléből sűrűn folyó masszát keverünk, a kuglófra kenjük és hagyjuk megszáradni.
Sütési idő:45-50 perc
Összesen:
57g fehérje, 142g
zsír
392 szénhidrát
12 895 kJ, 3076 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>