Kölön edényben előre meg kell főznünk a velőt és le kell hártyáznunk, mint a herét, ami előtte forró
vízbe mártsunk bele, hogy könnyebb legyen. A
gombák kb. 2x2 centiméteres darabokra vágjuk össze. A
szalonnát is kockázzuk apróra és
zsírjára süssük.
Majd vegyük ki a már készre sült töpörtyűt, a kockára vágott
hagymát a
zsírjában süssük üvegesre. Tegyük félre a tűzről, szórjuk meg piros
paprikával, tegyük bele a felkockázott
paradicsomot és zöld
paprikát, egy kevés cseresznye
paprikát, és lassú tűzön főzzük. Figyeljünk rá, amikor a
paprika megpuhult tegyük bele a felkockázott
gombát és a heréket, a
fokhagymát, keverjük össze és lassú tűzön pirítsuk tovább. Öntsük fel kevés
vízzel, fűszerezzük
sóval,
borssal. Mielőtt teljesen elkészülne beletesszük az előfőzött velőt és még pár percig forraljuk, ha szükséges. A
vízre figyeljünk, ha elpárolgott mindenképpen pótoljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>