» 10 dkg liszt » 2 egész tojás » 15 dkg sertés- vagy borjútüdő » 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír » hagyma » bors » zöldpetrezselyem » só » zöldség- vagy csontleves
Miután a tüdőt pár percre forró sós vízbe tettük, kivesszük, az eres részeket kivágjuk belőle és ledaráljuk vagy apróra vágjuk. Ezután zsiradékon apróra vágott hagymával lefedve puhára pároljuk. Levesszük a tűzről és hozzákeverünk egy tojást, az apróra vágott petrezselymet és az őrölt borsot. Eközben a másik tojást összekeverjük a liszttel és egy kis sóval, és lágy leveles tésztát készítünk. Ezután a darált tüdőt kis kupacokba rendezzük a leveles tésztán és táskákat készítünk belőle(hasonlót a barátfüléhez). Végül az így kapott táskákat belefőzzük a levesbe.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom