Az almát a többi hozzávalóval együtt egy ötliteres üvegbe tesszük. Annyi langyos vizet öntünk rá, hogy maradjon egy tenyérnyi hely benne. Ruhával lefedve mel
Egy kétliteres befőttes üvegbe öntjük a mézzel vagy cukorral elkevert bort. Ruhával lefedve pár napig meleg helyen állni hagyjuk. Ekkorra a bor tetején hártya
Zöldfűszerek leveleit letépkedjük. Fokhagymát nyomón átnyomjuk. Újhagymát karikára vágjuk. Ezeket üvegbe tesszük, és a fűszerecettel felöntjük. Lezárjuk
Metélőhagymát, kaprot, a kakukkfű,rozmaring, citromfűágakat öblítsük le. Peperonit félbevágjuk és apróra vagdaljuk. Narancshéjdarabokat forró vízzel megmo
A megmosott, megtisztított zöldségeket felaprítjuk. Egy kevés vízzel (vagy gőz felett), megpároljuk. Amikor puha, pépesítjük. Hozzáadjuk a sót, majd pár per
Fokhagymát hurkapálcikára tűzzük. Bazsalikom leveleket letépkedjük, és a fokhagymával együtt száraz palackba tesszük, vörösbor ecettel vagy fehérbor ecette
A zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy másfél literes üvegbe tesszük. Feltöltjük ecettel, lezárjuk, és meleg helyre
A paradicsomot megmossuk, és feldaraboljuk, a zöldségeket megtisztítjuk, az almát és a hagymát felszeleteljük, majd az egészet egy lábosba tesszük a többi hoz
Ugrás a lap tetejére >>