Közel-keleti lapos kenyér és sumaksaláta receptHány személyre: 4 személyre
» 1 db apróra vágott
uborka» 4 db szeletelt
paradicsom» 8 szál új
hagyma, apróra vágva
» 1 zöld
paprika, félbevágva, kimagozva és apróra darabolva
» 100 g bab, egy éjszakára áztatva
» 12 db kimagozott fekete olajbogyó
» fél ek. sumak
» 2 db pita kenyér, kis darabokra törve
»
só és frissen őrölt
bors» dresszing:
» 1 ek. finomra vágott friss
koriander» fél ek. finomra vágott
menta» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 8 ek.
olívaolaj» 2
citrom leve
A babot előző este áztassuk
vízbe, másnap öntsük le róla a vizet, és öntsük fel kétszer több
vízzel, és tegyük fel főni. Magas hőfokon forraljuk 10 percig, majd kisebb hőfokon főzzük meg.
Keverőedénybe keverjük össze a dresszing hozzávalóit. Tegyük az összes zöldséget egy tálba a babbal, az olajbogyóval, a sumak fűszer felével és a dresszinggel. Keverjük jól össze, fedjük le, és tegyük hűtőbe.
Száraz serpenyőben pirítsuk meg a pitakenyér-darabokat. Keverjük a zöldségekhez, és ízesítsük. Tegyük tálalóedénybe, és szórjuk meg a maradék sumakkal.
Elkészítési idő: 1,5-2 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>