» 1 kis gerezd fokhagyma, félbevágva » 250 g vegyes zöld salátalevél » egy csokor vegyes, friss fűszernövény pl. bazsalikom, tárkony, » turbolya, petrezselyem » 4 szelet pirított franciakenyér » 1 ek. dijoni mustár » dresszing: » 1 fej finomra vágott mogyoróhagyma » fél tk. fűszernövényes mustár » 2 ek. pezsgőecet » 125 ml extra szűz olívaolaj » só
Egy tál belsejét dörzsöljük be fokhagymával, majd tegyük bele a salátaleveleket és a fűszernövényeket.
Dresszing:
Keverjük össze a mogyoróhagymát a fűszeres mustárral, a pezsgőecettel és egy kevés sóval. Lassan keverjünk hozzá kis adagokban 1 ek. olajat, míg nem kapunk egy egységes emulziót.
Kenjük be a kenyerek mindkét oldalát olajjal, és kenjük rá a dijoni mustárt. Tegyük a kenyereket a saláta tetejére.
Elkészítési idő: 20 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom