Halleves tofuval receptHány személyre: 4 személyre
» 60 dkg lepényhalfilé
» 1
salátauborka» 3-4 ek. szezámolaj
» 10 dkg vörös
hagyma-
fokhagyma keverék
» 1 csomag nyolcfűszer-keberék
» 1 l halalaplé
» fél kocka ráklevespaszta
» 2-3 ek.
szójaszósz
» 0,2 dl ánizslikőr
» 20 dkg tofu
A halat mossuk meg, ás vágjuk kis darabokra. Az
uborkát hámozzuk meg, és hosszában vágjuk félbe, és magozzuk ki, majd vágjuk háromszögekre. Az olajat hevítsük fel, pirítsuk meg benne a halat és az
uborkát 2-3 percig. Adjuk hozzá a
hagymát és a nyolcfűszer-keveréket. Öntsük fel a hallével, és morzsoltjuk rá a rákleveskockát. Fűszerezzük
szójaszósszal és ánizslikőrrel. Főzzük lassú tűzőn 10 percig. A tofut vágjuk kockára, és a főzési idő vége előtt 3 perccel adjuk a leveshez. merjük tálkákba, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>