Feketebab-leves csilis sofritóval receptHány személyre: 4 személyre
» 50 g
vaj» 1 apróra vágott vörös
hagyma» 1 szál finomra vágott
zeller» 1 kis póré
hagyma, szeletelve
» 2 gerezd zúzott
fokhagyma» 1
babérlevél» fél tk. őrölt
kömény» 1/4 tk. ánizsmag
» 1 ek. friss, finomra vágott
oregánó» 375 g száraz fekete bab, egy éjszakára
vízbe áztatva
» 1
citrom leve
»
só és frissen őrölt fekete
bors» 4 ek. krém
sajt a tálaláshoz
» sofritó:
» 2 ek.
olívaolaj» 2 szál új
hagyma, apróra szelve
» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» fél zöld
paprika, kimagozva, apróra szelve
» 150 g friss, finomra vágott
koriander» 1 kis zöld
chili, félbevágva
A
vajat melegítsük fel egy lábosban, tegyük bele a
hagymát, a
zellert, a póré
hagymát és a
fokhagymát, és süssük 5 percig. Adjuk hozzá a babérlevelet, a
köménymagot, az ánizsmagot és az
oregánót. Csökkentsük a hőfokot, és főzzük 10-12 percig. Tegyük hozzá a babot, és 1,5 liter vizet, majd forraljuk fel. Főzzük lassú tűzőn, míg a bab megpuhul. Robotgépben kis adagokban pürésítsük, majd adjuk hozzá
sót,
borsot és a
citromlevet.
A sofritóhoz keverjük össze a hozzávalókat egy robotgépben, ízesítsük, majd öntsük a levest forró tálakba. Mindegyik te
tejére tegyünk egy evőkanál krém
sajtot és bőséges sofritót.
Elkészítési idő: 2 és negyed óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>