» 6 ek. zöldséolaj » 450 g kockára vágott sárgarépa » 25 g vaj » 1 fej apróra vágott vöröshagyma » 2 gerezd zúzott fokhagyma » 2,5 cm hosszú friss, aprított gyömbérgyökér » 1 szál finomra vágott fenyérfű » 1 finomra vágott piros csili » fél tk. currypor » 1 tk. koriandermag » 400 ml konzerv kókuszdiótej » 700 ml zöldségleves » 2 ek. zöldcitromlé » 2 ek. finomra vágott friss koriander » só és frissen őrölt bors
Az olajat melegítsük fel egy edényben, tegyük bele a répát, és süssük 20-25 percig. Tegyük félre. A vajat olvasszuk fel, tegyük bele a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a fenyérfűt, a csilit, a curryport és a koriandert. Főzzük 5 percig lassú tűzőn. A sült répához keverjük a kókusztejet, a zöldséglevest, és forraljuk fel. vegyük kisebbre a lángot, és főzzük 8-10 percig. Vegyük le a tűzről, és ízesítsük. Adjuk hozzá a zöldcitrom levét, és a koriandert, és keverjük jól össze. Melegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom