» 400 g basmati rizs » 150 g zsenge spenótlevél » 375 ml összevágott paradicsom » 125 ml zöldségalaplé » 50 ml korma currypaszta » 3 hámozott, kockára vágott burgonya » 1 kockára vágott padlizsán » 1 vékony szeletekre vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál finomra vágott koriander » 1 evőkanál repcelolaj » só és frissen őrölt fekete bors
Forró, sós vízben 10-15 perc alatt főzzük puhára a rizst. Szűrjük le és csepegtessük le. Az olajon pároljuk puhára a hagymát és a fokhagymát 3 perc alatt. Keverjük bele a currypasztát, a paradicsomot, a zöldsalátalevet, a burgonyát és a padlizsánt. Forraljuk fel, fedjük le és alacsony hőfokon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Adjuk hozzá a spenótot és még 2 percig főzzük. Szórjuk rá a koriandert, sózzuk, borsozzuk. rizs kíséretében tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom