» 2x400 g hámozott paradicsom konzerv » 400 g vörös kidney bab konzerv » 400 g fehér kidney bab konzerv » 400 g jázminrizs » 1 kockára vágott sárgarépa » 1 kimagozott, vékony szeletelt, piros kaliforniai paprika » 1 kimagozott, vékonyra szeletelt, zöld kaliforniai paprika » 1-2 kimagozott, finomra vágott, zöld csili » 1 vékonyra szeletelt hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 teáskanál őrölt kömény » 1 teáskanál pirospaprika » 1 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » koriander a díszítéshez
Forró, sós vízben főzzük puhára a rizst 10-15 perc alatt. Szűrjük le és csepegtessük le. Pároljuk puhára a hagymát, a paprikákat, a fokhagymát és a csilit az olajon 3 perc alatt. Adjuk hozzá a köményt és a pirospaprikát. 20 másodpercig keverjük, majd tegyük bele a sárgarépát, a paradicsomot és a babokat. sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd fedjük le és alacsony hőfokon 10-12 percig főzzük. Korianderrel díszítve, rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom