» 220 g széles risztészta » 2 ek. olaj » 1 gerezd zúzott fokhagyma » finomra vágott 2 cm-es gyömbérdarab » 4 vékony karikára vágott mogyoróhagyma » 70 g szeletekre vágott shiitakegomba » 100 g 1,5 cm-es kockára vágott kemény tofu » 2 ek. világos szójaszósz » 1 ek. rizsbor » 1 ek. thai halszósz » 1 ek. földimogyoróvaj » 1 tk. chiliszósz » 2 ek. pirított földimogyoró » bazsalikom
rizstésztát áztassuk forró vízbe, majd csepegtessük le. Serpenyőben forrósítsunk fel olajat, pirítsuk meg benne a fokhagymát, hagymát, és a gyömbért. Adjuk hozzá a gombát, és pirítsuk meg. Tegyük bele a tofut.
Keverjük össze a szójaszószt, rizsbort, mogyoróvajat, halszószt és a chiliszószt. Öntsük a serpenyőbe.
Rakjuk hozzá a rizstésztát és forgassuk össze a szósszal. Apróra vágott földimogyoróval és bazsalikommal megszórva tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom