Főzzük meg
sós
vízben a tésztát, szűrjük le, és tegyük vissza a fazékba.
Vágjuk hosszában ketté a
padlizsánt. Húsukat kereszt alakban vagdaljuk be, de nem sértsük meg a héjukat.
padlizsánok belsejét távolítsuk el, majd kenjük meg olajjal. Kivájt húst aprítsuk fel és tegyük félre.
Hagymát dinszteljük meg, adjuk hozzá a
fokhagymát és pároljuk tovább. Rakjuk bele a
padlizsánok húsát, és pirítsuk meg. Adjuk hozzá az
oregánót,
paradicsomot, ízesítsük, majd főzzük 10 percig. Forgassuk a tésztába.
Olajozzunk ki egy sütőlemezt, és rakjuk rá a
padlizsánokat, és a töltelék felét halmozzuk rájuk. Borítsuk be mozzorellával és a maradék töltelékkel. Keverjük össze a morzsát és a
parmezánt, majd szórjuk a te
tejükre.
Előmelegített sütőben süssük 30 percig.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>