Adjuk a húsleveshez a
fokhagymát, a
hagymába szúrt
szegfűszeget, a babérlevelet, valamint a leveleire szedett és csíkokra vágott
káposztát. Ha felfőtt pároljuk 10 percig, majd szűrjük le. A
hagymát távolítsuk el, a
fokhagymát zúzzuk össze és dolgozzuk a
káposztához. Ezután kanalazzuk egy
vajjal kikent sütőedénybe és fűszerezzük a
sóval, valamint a
borssal.
Kezdjük el hevíteni a
vajat, majd keverjük hozzá a
lisztet, a
sót és a
borsot. 1-2 perc után adagoljuk a
tejszínt és egy kevés levest. Fűszerezzük
curryvel, majd locsoljuk a
káposztára. Ezután hintsük meg zsemlemorzsával és földi
mogyoróval. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megpirítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>