Elsőként sütőpapíron körberajzolom a serpenyőm peremét, aztán a körlapot kivágom, és félreteszem. Amikor ezzel megvagyok, kimérem a szárított
gomba félretett áztatólevét, és feltöltöm annyi
vízzel, hogy összesen 5 dl legyen. Majd durvára töröm a már megpirított diót
A serpenyőben felmelegítem az olíva olajat, és 2-3 perc alatt puhára párolom benne a korábban apróra vágott új
hagymát. Hozzáadom a
rizst, és néhány percig együtt főzöm ezeket. Amikor a
rizsszemek már fényesek, hozzájuk forgatom a diódarabokat, és beletöltöm a serpenyőbe a kimért, fél liter
gombás levet. A diós-
gombás
rizst meg
sózom, meg
borsozom, és erős lángon felforralom. Amint kezd rotyogni, leveszem a tűzről, aztán gyorsan ráhelyezem a sütőpapírból kivágott körlapot. A serpenyő nyelét bebugyolálva jó sok alufóliába, forró sütőben 10 perc alatt puhára párolom.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>