» 800 g cikkekre vágott sütőtök » 50 g zsenge spenótlevél » 2 vékony szeltekre vágott édeskömény » 3 evőkanál méz » 1 evőkanál vörösborecet » 1 evőkanál frissen facsart narancslé » csipetnyi Cayenne-bors » 3 evőkanál extraszűz olívaolaj » 1 evőkanál szőlőmagolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A sütőt melegítsük elő 230 fokra. A tököt tegyük tepsibe és locsoljuk meg olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk. 15-20 percig süssük, vagy amíg meg nem puhul.
Dresszing:
keverjük össze a szőlőmagolajat, a vörösborecetet, a narancslevet, a mézet, a Cayenne-borsot és alacsony hőfokon melegítsük fel. Tegyük egy tálra a spenótleveleket, a sült tököket és az édesköményt. Locsoljuk meg az öntettel és tálaljuk.
Elkészítési idő 25-30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom