A
burgonyát puhára főzzük, lehámozzuk, majd vékony karikákra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe egy réteg
burgonyát terítünk, és
sóval ízesítjük. A megtisztított karfiolt szétszedjük. A
vajat habzásig melegítjük a
liszttel, majd egy kicsit megpirítjuk. Levesszük a kályháról, hozzáadjuk a piros
paprikát és a felaprított
hagymát. Felengedjük a
vízzel, majd állandó keverés mellett besűrítjük. Utána hozzáadjuk a
tejfölt és a felaprított
petrezselyemzöldet, fűszerekkel ízesítjük, majd megvárjuk amíg kihűl. A karfiolt a
burgonyára rendezzük, locsolunk rá a mártásból, majd ebben a sorrendben
burgonyával folytatjuk a rétegezést. A te
tejére öntjük a maradék mártást. Meghintjük reszelt
sajttal, és alacsony fokozaton 60 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>