Paul ratatouille-ja receptHány személyre: 4 személyre
» 4 ek. extra szűz
olívaolaj» 1 fej finomra vágott vörös
hagyma» 4 gerezd zúzott
fokhagyma» fél ek.
paradicsompüré
» 650 g
paradicsom, hámozva, kimagozva és negyedekre vágva
» fél tk. por
cukor» 1 csokor fűszerkeverék:
zeller, póré
hagyma,
rozmaring,
»
kakukkfű, fél
babérlevél,
oregánó és
bazsalikom» zöldségolaj a sütéshez
» 1 nagy
padlizsán 2 cm-es kockára vágva
» 2 db piros színű
paprika, 2 cm-es kockára vágva, kimagozva
» 1 db zöld színű
paprika, 2 cm-es kockára vágva, kimaozva
» 350 g
cukkini, 2 cm-es szeletekre vágva
» 12 db finomra vágott, friss
bazsalikomlevél
»
só és frissen őrölt
bors
Melegítsünk fel 2 evőkanál
olívaolajat egy serpenyőben, tegyük bele a
hagyma és a
fokhagyma felét, és közepes lángon pároljuk 5 percig. Adjuk hozzá a
paradicsompürét. és lassú tűzőn főzzük 2-3 percig. Tegyük bele a
paradicsomot, a cukrot és a fűszernövényekből álló csokrot. lassú tűzőn főzzük 10-15 percig.
serpenyőben melegítsünk fel 4 ek. zöldségolajat, és süssük meg benne a
padlizsánokat 5-10 percig. Adjunk hozzá még olajat, ha szükséges, majd szűrjük le. Ebben a serpenyőben olajban süssük meg a
paprikát 8-10 perc alatt. Végül a
cukkiniket is süssük meg 2 perc alatt, mindkét oldalukat. Szűrjük le. Tegyük a zöldségeket a
paradicsomos keverékhez, ízesítsük, tegyük egy tűzálló tálba, és süssük 10-15 percig.
A maradék
olívaolajat melegítsük fel, tegyük bele a maradék
fokhagymát és a
bazsalikomot. Süssük pár másodpercig. vegyük ki a sütőből a ratatouille-t, vegyük ki a fűszercsokrot, és öntsük rá a
bazsalikomos-
fokhagymás olajat.
Elkészítési idő: 1 1/4 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>