Sárgarépás-babos pite kakukkfűkrémmel receptHány személyre: 10 személyre
»
vaj, a forma kikenéséhez
» 675 g vékony kérgű tészta
» 6 db nagyobb
sárgarépa» 400 g zöldbab
» 300 ml
tejszín
» 2 ek. dijoni
mustár» 4 ek. friss
kakukkfűlevél
» 2 ek. kukorica
liszt, 4 ek. hideg
vízzel péppé keverve
» 6 db kisebb
tojás, felverve
»
só és frissen őrölt
bors» Tészta:
» 250 g
liszt» 175 g kis kockára vágott, fagyos,
sótlan
vaj» 1 egész felvert
tojás» egy csipet
só
Tészta:
Egy tálban morzsoljuk össze a
lisztet és a
vajat, közepében készítsünk mélyedést, és öntsük bele a
tojást. Adjuk hozzá a
sót, majd gyúrjuk lágy tésztává. Csomagoljuk alufóliába, és tegyük 30 percre hűtőbe.
vajazzunk ki egy sütőformát, nyújtsuk ki a tészta kétharmadát, és béleljük ki a tésztával a formát. Forrásban lévő
sós
vízben főzzük meg a
sárgarépát 10 perc alatt. Szűrjük le, és vágjuk fel csíkokra. A babot is főzzük meg ugyanígy 4 percig, öblítsük le, és csöpögtessük le. Forraljuk fel a
tejszínt, a
mustárt és a kakukkfüvet. Sűrítsük be a kukorica
lisztes péppel, majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, és keverjük bele a
tojásokat.
Tegyük a répa felét a tésztára, tegyük rá a babot, majd a maradék
sárgarépát. Nyomkodjuk össze a rétegeket, ízesítsük, és öntsük rá a kakukkfüves krémet, mindegyik rétegre külön-külön. a maradék tésztát nyújtsuk ki, és tegyük a te
tejére. a széleit kenjük be
vízzel, és süssük 1,5 órát. Hagyjuk 10-15 percet hűlni.
Elkészítési idő: 2 óra 40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>