» 200 g quinoamag » 100 g vékony szeletekre vágott cukkini » 100 g cukorborsó » 75 g mélyhűtött borsó, felengedve » 75 g mélyhűtött széles hüvelyű bab, blansírozva, meghámozva » 125 g konzervkukorica » 1 fej finomra vágott lilahagyma » 1 szál fenyérfű, finomra vágva » dresszing: » 150 ml olívaolaj » 1 gerezd zúzott fokhagyma » 1 ek. fehérborecet » 1 ek. finomra vágott, friss moriander » 1 ek. finomra vágott, friss menta » 1 tk. őrölt kömény » só és frissen őrölt bors
A quinoamagokat tegyük egy tálba, öntsük fel hideg, sós vízzel, forraljuk fel, majd lassú tűzőn főzzük 10-12 percig. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. A cukkinit ésa cukorborsót tegyük forrásban lévő sós vízbe, és főzzük 2 percig. Adjuk hozzá a mélyhűtött borsót és a babot, majd főzzük 30 másodpercig. Öblítsük le hideg vízzel, és szűrjük le.
A dresszing hozzávalóit tegyük robotgépbe, és keverjük simára. Tegyük egy tálba a száraz quinoát, a zöldségeket és a kukoricát a hagymával, a fenyérfűvel és a dresszinggel együtt. Keverjük össze, és fogyasztásig tegyük hűtőbe.
Elkészítési idő: 40 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom