» 250 g cukorborsó » 50 g sült, sós, összetört kesudió » 30 g bazsalikomlevél » 90 ml csirke- vagy zöldségalaplé » 6 mogyoróhagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 finomra vágott piros csili paprika » 1 kimagozott, vékony szeletekre vágott, piros kaliforniai paprika » 1 tisztított spárga » 3 kaffir lime leve » 3 evőkanál mogyoróolaj » 1 teáskanál ázsiai szezámolaj
Melegítsük fel a vokot. Öntsük bele a szezámolajat és a mogyoróolajat és forrósítsuk fel. Adjuk hozzá a hagymát és süssük rázogatva 1 percig. Dobjuk bele a fokhagymát, a csilit, a cukorborsót, a kaliforniai paprikát és a spárgát. Süssük még 1 percig. Öntsük rá az alaplevet, takarjuk le és főzzük addig, amíg a zöldségek kissé roppanósak lesznek és tartás meg élénk színűket. Szórjuk bele a bazsalikomot, a lime-levet és a kesudiót. Alaposan rázzuk össze, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom