Proseccós mascarpone málnás, borhabos öntettel. receptHány személyre: 4 személyre
» 350 g málna
» 6 ek. Prosecco vagy más pezsgőbor
» 250 g mascarpone
» 1
narancs leve és reszelt héja
» 25 g por
cukor vagy 1 ek.
méz» 4 ek. édes
fehérbor» díszítéshez:
» 50 g fehér
csokoládé-forgács
» 6 db amaretti keksz, szérmorzsolva
Tegyük a málnát egy tálba, öntsük fel a pezsgővel, majd takarjuk le, és hagyjuk egy éjszakát pácolódni. Vegyük ki a málna egyharmadát, és nyomjuk át egy szitán. Adjuk a pürét a többi málnához, és keverjük össze, majd tegyük félre.
Verjük finomra a mascarponét a
narancslével,
narancshéjjal, por
cukorral és az édes
fehérborral. Osszuk el a gyümölcsöt négy pohárban, majd kanalazzuk rá a krémet.
Tegyük hűtőbe 4 órára. Díszítsük fehér
csokoládé-forgáccsal és morzsolt keksszel.
Elkészítési idő: fél óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>