A hús belsejét
fokhagymával bedörzsöljük,
sózzuk,
borsozzuk, felgöngyöljük, majd megkötjük, és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a csontot, a babérlevelet, a nyelvet és a
borsot lábosba tesszük, készre főzzük. Ezután a nyelvről a bőrt lehúzzuk, a levében megfőzzük a húst. Eközben a nyelvet, az
uborkát, a
gombát felcsíkozzuk, a
paprikát és a
paradicsomot felkockázzuk. A
gombát petrezselymes
vajon megpirítjuk. Amint a hús megpuhult, főzőlevéből egy kicsit a barna mártásba keverünk a borral együtt, összeforraljuk, majd beletesszük a nyelvet és a zöldségeket. Kb. 10 percig pároljuk őket, majd a húsra locsoljuk. Végül még fenyőmagot szórunk rá, kevés ribizlizselét kanalazunk mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>