A
hagymát és a
fokhagymát felaprítjuk, az olajat felhevítjük, majd megfuttatjuk rajta. Rátesszük a
rizst, majd üvegesre pároljuk.
sóval és sáfránnyal ízesítjük, hozzáöntjük a levest, majd alacsony fokozaton főzzük. A
paradicsomot forró
vízbe merítjük, majd leszedjük a héját, és átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a
sajtot, majd az egészet a
rizshez keverjük, és készre főzzük.
A madarakat kívül-belül be
sózzuk, és
borsozzuk, majd vékony
szalonnaszeletekbe csomagoljuk, és átkötjük. A
vajat felhevítjük, majd 8 percig pirítjuk benne a madarakat. Közben gyakran megfordítjuk. Utána lefedjük, és alacsony fokozaton megsütjük.
Végül a rizzsel és felaprított
petrezselyemmel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>