Fogunk egy lábost, beletöltjük a bort, és a vizet, és felforraljuk. Ezután beletesszük a
fahéjat, a
szegfűszeget, 3 ek. cukrot és a
citrom héját. Eközben egy tálban összekeverjük a
tojássárgáját, a keményítőt és kevés vizet. A
tojásfehérjéket keményre felverjük, majd belekeverjük a maradék cukrot. Ebből a habból galuskákat szaggatunk ki, amiket a borban kifőzünk. A galuskákat félretesszük, majd a a borleveshez adjuk a
tojássárgájás keményítőt és a
tejszínt. Így besűrűsítjük, majd a fűszereket kivesszük belőle. Végül a levest eloszlatjuk a tányérokban, mindegyikbe galuskákat teszünk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>